dolda ny logga mindre

Över hälften av sjuksköterskorna sade upp sig

Över hälften av sjuksköterskorna sade upp sig

Tomas Oneborg/SvD/TT Över hälften av sjuksköterskorna på en gynekologavdelning i Lund har sagt upp sig på kort tid. Arkivbild.
Tomas Oneborg/SvD/TT Över hälften av sjuksköterskorna på en gynekologavdelning i Lund har sagt upp sig på kort tid. Arkivbild.

Arbete TT
Över hälften av sjuksköterskorna, 14 av 24, på en gynekologavdelning vid Skånes universitetssjukhus (SUS) har på kort tid sagt upp sig på grund av dåliga arbetsförhållanden, rapporterar SVT Nyheter Skåne.

Avdelningen är underbemannad, vilket går ut över personalen som inte kan ta ut sina raster och ofta behöver arbeta dubbelpass. Situationen leder till sjukskrivningar och sömnsvårigheter, enligt en anmälan till Arbetsmiljöverket.

Pia Teleman, verksamhetschef för kvinnosjukvården vid SUS, säger att avdelningen ska minska antalet vårdplatser och bemanna upp med sköterskor och eventuellt bemanningspersonal för att förbättra situationen.

- Ingen vill att vi ska sitta i den här situationen. Inte de som valt att gå vidare och inte jag heller. Jag vill att vi ska kunna fortsätta ge god vård till våra patienter. Det är inte så att ingenting har gjorts under den senaste tiden men det har ställts på sin spets nu, säger hon till SVT.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter