dolda ny logga mindre

Tullia von Sydow är död

Tullia von Sydow är död

Bertil Ericson/TT Tullia von Sydow vid 80 års ålder. Arkivbild.
Bertil Ericson/TT Tullia von Sydow vid 80 års ålder. Arkivbild.

Politik TT
Den tidigare riksdagsledamoten Tullia von Sydow är död, skriver Dagens Nyheter.

Hon var vid 80 års ålder 1998 den äldsta att komma in i Sveriges riksdag. Äldrepolitiken kom att bli hennes viktigaste politiska fråga, och hennes engagemang gjorde att hon placerades högt på Socialdemokraternas vallista inför det riksdagsvalet. Efter sin pensionsavgång drev hon intresseföreningarna Att åldras är att växa och Forum 50+.

Tullia von Sydow var en uppskattad talare i hela landet. Efter att ha varit riksdagsledamot återvände hon till politiken i Stockholms läns landsting. Hon var mor till den förre talmannen Björn von Sydow (S).
Tullia von Sydow blev 100 år gammal.

Etiketter: död tullia von sydow

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter