dolda ny logga mindre

HVB-hem får inte ta ungas mobiler

HVB-hem får inte ta ungas mobiler

Wilma Nora D. Nygaard/NTB scanpix/TT HVB-hem får kritik för att ha beslagtagit ungdomars mobiler. Arkivbild.
Wilma Nora D. Nygaard/NTB scanpix/TT HVB-hem får kritik för att ha beslagtagit ungdomars mobiler. Arkivbild.

Samhälle TT
Ett HVB-hem i Nyköping får kritik av Inspektionen för vård och omsorg (IVO) sedan personalen beslagtagit minst två ungdomars mobiltelefoner, skriver Södermanlands Nyheter. Hemmet har överskridit sina lagstadgade befogenheter.

- Det är inte tillåtet utan giltigt samtycke, säger Anna Hugelius, inspektör vid IVO, till tidningen.

Hemmets ägare och behandlingsansvarige, Michael Brännlund, uppger att personalen agerar utifrån ett föräldraansvar och att mobilanvändning kan medföra att unga mår dåligt eller att personers integritet kränks genom otillåten filmning.

Det ställs mer krav på HVB-hemmen idag än tidigare. IVO är bra men de borde lyssna mer på oss, inte bara på ungdomarna. Vi har en dialog med familjer och socialtjänst och jobbar för ungdomarnas bästa, säger han till Södermanlands Nyheter.

Etiketter: hvb-hem mobiler

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter