dolda ny logga mindre

Fotbollssupporter körde över familj och andra plundrade butiker

Fotbollssupporter körde över familj och andra plundrade butiker

Den här bilden, som togs den 12 juli 2019, visar ett krossat butiksfönster på Grande Armee-gatan, nära Triumfbågen i Paris, där de algeriska anhängarna firade segern för deras lag under 2019 Afrika Cup of Nations (CAN) kvartalsfinal match Elfenbenskusten och Algeriet den 11 juli 2019. Flera butiker i närheten av Champs-Elysées i Paris plundrades dessutom. (Foto av Philippe LOPEZ / AFP)
Den här bilden, som togs den 12 juli 2019, visar ett krossat butiksfönster på Grande Armee-gatan, nära Triumfbågen i Paris, där de algeriska anhängarna firade segern för deras lag under 2019 Afrika Cup of Nations (CAN) kvartalsfinal match Elfenbenskusten och Algeriet den 11 juli 2019. Flera butiker i närheten av Champs-Elysées i Paris plundrades dessutom. (Foto av Philippe LOPEZ / AFP)

Frankrike TT-AFP
En kvinna dog och hennes ettåriga bebis skadades allvarligt när en algerisk fotbollssupporter som firade en seger tappade kontrollen över sin bil. Kvinnans andra barn, en 17-årig dotter, skadades lindrigt.

Den 21-åriga mannen körde i hög hastighet genom staden Montpellier i södra Frankrike när olyckan inträffade. Mannen har gripits.
För närvarande försöker vi förstå omständigheterna kring den här tragedin, säger en icke namngiven talesperson för myndigheterna, som tilläger att många människor befann sig på gatorna vid olyckstillfället.

Mannen firade Algeriets seger mot Elfenbenskusten i Afrikanska mästerskapet i fotboll, en vinst som skickade landet vidare till semifinal.

Segern följdes av oroligheter även i andra delar av landet. I Paris samlades supportrar längs paradgatan Champs-Élysées och plundrade butiker, och polisen skingrade folkmassor på flera tusen stökiga supportrar med tårgas både i Paris och i Marseille. Totalt anhölls 73 personer, merparten i Paris, varav tio minderåriga.

Nyhetsarkiv

Länkar

-

Senaste nyheter