dolda ny logga mindre

Gotlandsborna vaknade upp på strömlös ö

Gotlandsborna vaknade upp på strömlös ö

Magnus Hjalmarson Neideman/ SvD/TT Gotland drabbades av ett strömavbrott tidigt imorse. Arkivbild.
Magnus Hjalmarson Neideman/ SvD/TT Gotland drabbades av ett strömavbrott tidigt imorse. Arkivbild.

Samhälle TT
Klockan 04.32 på lördagsmorgonen drabbades hela Gotland av strömavbrott, vilket Helagotland.se var först med att rapportera om. Runt klockan sju var problemet åtgärdat. Samtliga hushåll på Gotland drabbades.

Det har att göra med ett blixtnedslag i närheten av Västervik under natten. Så strömavbrottet har ingenting att göra med de tidigare strömavbrotten som drabbat Gotland, säger Marcus Friberg på Vattenfall.

Öborna var i fjol hårt prövade då de drabbades av över tio avbrott i samband med att Geabs moderbolag, Vattenfall, bytte ut delar av utrustningen på ön vilket resulterade i en del problem. I januari drabbades Gotland av ett större strömavbrott som berodde på ett datorfel i en ny kontrollanläggning.

Etiketter: strömavbrott gotland

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter