dolda ny logga mindre

FN-rapport: Hungern ökar i världen

FN-rapport: Hungern ökar i världen

FN den 15 juli 2019. David Beasley (L), verkställande direktör för Världsmatprogrammet (WFP), Jose Graziano Da Silva (C), generaldirektören för livsmedels- och jordbruksorganisationen (FAO) och Gilbert F. Houngbo , Ordförande för Internationella fonden för jordbruksutveckling (IFAD), deltar i en pressmötelse om lanseringen av rapporten "FN: s livsmedelssäkerhet och näring i världen 2019", vid FN: s högkvarter i New York den 15 juli 2019 Världshungern ökar i absolut antal och mer än 820 miljoner människor var hungriga år 2018, säger FN-rapporten i måndags.
FN den 15 juli 2019. David Beasley (L), verkställande direktör för Världsmatprogrammet (WFP), Jose Graziano Da Silva (C), generaldirektören för livsmedels- och jordbruksorganisationen (FAO) och Gilbert F. Houngbo , Ordförande för Internationella fonden för jordbruksutveckling (IFAD), deltar i en pressmötelse om lanseringen av rapporten "FN: s livsmedelssäkerhet och näring i världen 2019", vid FN: s högkvarter i New York den 15 juli 2019 Världshungern ökar i absolut antal och mer än 820 miljoner människor var hungriga år 2018, säger FN-rapporten i måndags.

Världen TT-AFP
Över 820 miljoner människor i världen går hungriga. Det visar en ny rapport från FN:s livsmedels- och jordbruksorganisation FAO. Under tio år gick världshungern ned, men den positiva trenden har vänt. De senaste tre åren har siffrorna i stället ökat.

I Afrika, delar av Mellanöstern, Latinamerika och Karibien ökar hungern. Orsakerna är väpnade konflikter och klimatförändringar, konstaterar rapporten. Nästan 20 procent av befolkningen i Afrika är undernärda, 12 procent i Asien och knappt 7 procent i Latinamerika och Karibien.
149 miljoner barn under fem år lider av tillväxthämningar på grund av för lite mat. Antalet har sjunkit de senaste åren.

FN-rapporten konstaterar samtidigt att övervikt är ett växande problem i samtliga regioner i världen.

Etiketter: fn världen ökar hungern

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter