dolda ny logga mindre

Polissatsning mot rånvåg av exklusiva klockor

Polissatsning mot rånvåg av exklusiva klockor

Torstein Bøe/NTB/TT Flera av klockorna som stulits har varit av märket Rolex och varit värda uppemot 300 000 kronor. Arkivbild.
Torstein Bøe/NTB/TT Flera av klockorna som stulits har varit av märket Rolex och varit värda uppemot 300 000 kronor. Arkivbild.

Brott TT
Grova rån av exklusiva klockor som Rolex, värda hundratusentals kronor, ökar i Stockholms innerstad och polisen kraftsamlar nu för att sätta dit förövarna, skriver Svenska Dagbladet. Värst drabbat av stölderna är Östermalm.

- Det har verkligen varit ärenden som sticker ut. Välplanerade rån i trappuppgångar på ljusan dag, där man i princip stått och väntat när målsäganden kommit in, säger utredningsledare Daniel Horner till tidningen.

Hittills i år har 64 fullbordade rån och tre rånförsök i Stockholms innerstad anmälts, jämfört med 79 anmälningar under hela förra året. I flera fall har rånen skett under våld, vapenhot eller hot om våld.

- Vi kommer att ta ett helhetsgrepp där vi i Stockholm city samverkar med flera andra olika enheter, säger Daniel Horner till SvD.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter