DoldaNyheter logga

Flyg till Kairo ställs in av säkerhetsskäl

Flyg till Kairo ställs in av säkerhetsskäl

Frank Augstein/AP/TT Flygplan ur British Airways flotta. Arkivbild
Frank Augstein/AP/TT Flygplan ur British Airways flotta. Arkivbild

Storbritannien/Egypten TT
British Airways ställer in sina flygningar till Egyptens huvudstad Kairo i sju dagar med start på lördagen, skriver flygbolaget i ett uttalande. Även tyska Lufthansa ställde in flygningar till Kairo på lördagen med hänvisning till säkerheten.

British Airlines beslut är en försiktighetsåtgärd som sker efter en säkerhetsgenomgång av flygplatsen. I samband med att flygningarna pausas ska säkerheten på Kairoflygplatsen utvärderas ytterligare, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

"Vår besättnings och våra kunders säkerhet är alltid prioriterad, och vi skulle aldrig genomföra en flygning om det inte var säkert", heter det i uttalandet.

Den exakta orsaken till de inställda flygen är inte känd.
"Vi granskar regelbundet våra säkerhetsarrangemang på de flygplatser vi använder världen över", skriver British Airways vidare.

Enligt uppgifter till Reuters ska Lufthansa återuppta flygningarna redan på söndag. Men i ett uttalande till amerikanska ABC News ges ingen information om hur länge de ställs in:

"Eftersom säkerheten är Lufthansas högsta prioritet har flygbolaget tillfälligt ställt in sina flygningar till Kairo i dag som en försiktighetsåtgärd, medan vidare utvärdering genomförs", skriver bolaget om sitt beslut.

Etiketter: kairo flyg inställda

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter