dolda ny logga mindre

Fler poliser på krogen efter nattklubbsstormning

Fler poliser på krogen efter nattklubbs-stormning

Johan Nilsson/TT Polisen ska öka närvaron på krogar i centrala Stockholm. Arkivbild.S
Johan Nilsson/TT Polisen ska öka närvaron på krogar i centrala Stockholm. Arkivbild.S

Brott TT
I helgen stormades nattklubben F12 i centrala Stockholm av ett stort antal personer. Efter händelsen ska nu polisen jobba mer på att synas i krogmiljöer.
- Vår synlighet gör att vi förebygger brott, säger Åsa Wallentin, polisens presstalesperson.


Det var klockan 02.22 natten till söndagen som polisen larmades till nattklubben på Fredsgatan i Stockholm. Ett stort gäng hade då tagit sig in på klubben utan tillåtelse.

- 17 personer avlägsnades av polis och två omhändertogs för berusning, så totalt har vi hanterat 19 personer, säger Åsa Wallentin till TT.

Ökad synlighet
Händelsen har fått Stockholmspolisen att se över sina resurser och styra dem mot mer polisnärvaro på krogar och nattklubbar.

- Närmaste tiden kommer vi att jobba med ökad synlighet i krogmiljöerna i centrala Stockholm, säger Åsa Wallentin.

- Vi arbetar ju med våld och brottslighet i krogmiljö hela tiden. Sedan efter en sådan här händelse tittar vi alltid över våra resurser. Det är ju allvarligt att ett 20-tal personer tränger sig in på en nattklubb på det här sättet.

Olaga intrång
Ingen person har anhållits efter stormningen av klubben, som rubriceras som olaga intrång. En av de omhändertagna, en man i 30-årsåldern, misstänks för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och ringa narkotikabrott. Det finns även misstankar om ringa narkotikabrott mot en annan av de män som bussades från platsen.

Polisen kan ännu inte säga något om bakgrunden till händelsen.

- Men generellt är vi väl medvetna om att det förekommer personer med kriminell bakgrund i krogmiljö, säger Åsa Wallentin.
Lisa Mattsson/TT

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter