dolda ny logga mindre

EU-politiker: Sverige är ett skräckexempel på invandring

EU-politiker: Sverige är ett skräckexempel på invandring

Lag- och rättvisepartiets talesman Beata Mazurek deltar i en ceremoni som markerar den polska självständighetsdagen vid graven för den okända soldaten i Warszawa den 11 november 2018. Arkivbild. EPA / PAWEL SUPERNAK POLEN UT

Polska EU-parlamentarikern Beata Mazurek pekar i ett Twittermeddelande ut Sverige som ett avskräckande exempel för invandring, skriver Aftonbladet.

I tweeten skriver hon att svenskar, till följd av invandring "flyr från sitt land för att hitta fred och normalitet i Polen".

Mazurek var tidigare talesperson för nationalkonservativa partiet Lag och rättvisa, men är numera ledamot i EU-parlamentets grupp för konservativa och reformister.

”Mord, ökad brottslighet, våldtäkt, rädsla och shariazoner. Detta är konsekvenserna av multikulturalism och öppna dörrar för invandrare,” skriver Mazurek.

”Svenskar flyr från sitt land för att hitta fred och normalitet i Polen.”

Mazurek delade en artikel från den polska nationalistiska tidningen Nasz Dennik, som publicerats tidigare på måndagen. Enligt artikeln har 2 500 svenska medborgare registrerat sig som boende i Polen, uppger Aftonbladet.

”De nämner sin och sina familjers säkerhet som det främsta skälet till att fly från landet,” står det i artikeln. Det står även att nästan 80 städer har områden som ”praktiskt taget kontrolleras av islamister, där sharia är i kraft och svenska myndigheter inte har någonting att säga till om.”

Rinkeby
Rinkeby i Stockholm pekas ut som det största sådana området.
”Polisen dyker inte upp, ambulansen kommer inte in, det är kaos,” står det i artikeln.

Antal utvandrande
Enligt Statistiska centralbyrån utvandrade i fjol 1 815 personer från Sverige till Polen. Av dessa var 1 377 polacker som återvände till sitt födelseland. 2016 låg siffran på 1 610 utvandrare, av vilka 1 186 varit födda i Polen. De senaste sex åren har siffrorna varit liknande – där i snitt omkring 72% av de från Sverige som skrivit sig i Polen varit födda i landet söder om Baltiska havet.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter