dolda ny logga mindre

Fängslad regissör del av fångutväxling

Fängslad regissör del av fångutväxling

Petr David Josek/AP/TT Fängelsedomen mot Oleg Sentsov har mött skarp internationell kritik. Här demonstrerar människor utanför Rysslands ambassad i Prag förra året genom att hålla upp ett porträtt av Sentsov. Arkivbild.
Petr David Josek/AP/TT Fängelsedomen mot Oleg Sentsov har mött skarp internationell kritik. Här demonstrerar människor utanför Rysslands ambassad i Prag förra året genom att hålla upp ett porträtt av Sentsov. Arkivbild.

Ryssland TT-Reuters
Ryssland och Ukraina har genomfört en utväxling av fångar, skriver Ukrainas riksåklagare på Facebook. Bland fångarna finns den terrordömde regissören Oleg Sentsov.

En förflyttning av Sentsov till Moskva tidigare i veckan tydde på att fångutbytet, som också omfattade flera ukrainska sjömän, var nära. Varken president Volodymyr Zelenskyj eller riksåklagaren har officiellt bekräftat att utväxlingen ägt rum.

Oleg Sentsov kommer från Simferopol på Krim-halvön och motsatte sig kraftigt det ryska maktövertagandet under våren 2014. I maj samma år greps han och anklagades av ryska myndigheter för planering av terrorbrott. Trots internationella protester dömdes han året därpå till 20 års fängelse.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter