dolda ny logga mindre

Danska staten köper pensionsfärdiga elefanter

Danska staten köper pensionsfärdiga elefanter

Bill Sikes/AP/TT Elefanter på Ringling Bros and Barnum&Bailys cirkus i maj 2016. Sista föreställningen innan de, som sina danska kollegor, fick gå i pension. Arkivbild.
Bill Sikes/AP/TT Elefanter på Ringling Bros and Barnum&Bailys cirkus i maj 2016. Sista föreställningen innan de, som sina danska kollegor, fick gå i pension. Arkivbild.

Danmark TT
Danska staten köper fyra cirkuselefanter så att de kan gå i pension, meddelar miljö- och livsmedelsdepartementet i ett pressmeddelande. Priset för Ramboline, Lara, Djunga och Jenny blev elva miljoner danska kronor, fyra miljoner mer än statens första bud på sju miljoner.

"Vi har kommit fram till en vettig lösning så att elefanterna kan få det bättre. Vilda djur hör inte hemma vare sig i stall eller manege och när folketinget öppnar kommer jag att lägga fram ett förslag om en ny djurrättslag så att vi äntligen får förbud mot vilda djur på cirkus", säger livsmedelsminister Mogens Jensen i pressmeddelandet.

Samtliga partier i folketinget står bakom avtalet.

Elefanterna har tillhört cirkusarna Arena och Trapez. Benny Berdino, direktör för Cirkus Arena säger i pressmeddelandet att han tycker att det är tråkigt att ta farväl av elefanterna samtidigt som han glädjer sig åt att de kan dra sig tillbaka från arbetslivet och "njuta ett välförtjänt otium".

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter