dolda ny logga mindre

Karolinska institutets prorektor misstänkt för forskningsfusk

Karolinska institutets pro-rektor misstänkt för forskningsfusk

Marcus Ericsson/TT Karin Dahlman-Wright var vikarierande rektor vid Karolinska Institutet och fick jobbet att städa upp där efter Macchiarini-affären. Nu är hon själv misstänkt för forskningsfusk. Arkivbild.
Marcus Ericsson/TT Karin Dahlman-Wright var vikarierande rektor vid Karolinska Institutet och fick jobbet att städa upp där efter Macchiarini-affären. Nu är hon själv misstänkt för forskningsfusk. Arkivbild.
Forskning TT
Karolinska institutets prorektor Karin Dahlman-Wright har gjort sig skyldig till oredlighet i forskning (forskningsfusk), anser Rådet för utredning om misstänkt oredlighet i forskning vid Göteborgs universitet, skriver Dagens Medicin.

Rådet har gett sitt utlåtande i ett ärende som rör flera forskare vid Karolinska institutet (KI) och ytterligare en framgångsrik forskare vid KI bedöms vara skyldig till samma sak.

Utlåtandet gäller flera forskare och de berörda kommer att få uttala sig över yttrandet. Därefter kommer Karolinska institutets rektor att fatta beslut i ärendet utifrån ett samlat underlag. Institutets ordförande, Mikael Odenberg, har kallat konsortiet, det vill säga universitetsstyrelsen, till ett extra sammanträde på måndag.

Karin Dahlman-Wright är professor i molekylär endokrinologi och blev vikarierande rektor samt prorektor vid Karolinska institutet i kölvattnet av den så kallade Macchiarini-skandalen då den dåvarande rektorn, Anders Hamsten, fick avgå från sin tjänst till följd av skandalen.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter