dolda ny logga mindre

Johnson: Vi ska bryta oss ur EU som Hulken

Johnson: Vi ska bryta oss ur EU som Hulken

Daniel Leal-Olivas Boris Johnson, Storbritanniens premiärminister.
Daniel Leal-Olivas Boris Johnson, Storbritanniens premiärminister.

Storbritannien TT
Premiärminister Boris Johnson kom med en något förvånande seriefigur-referens i en intervju med brittiska Mail on Sunday.
I intervjun säger han att Storbritannien är som Hulken och att landet ska ta sig ur EU med liknande superkrafter.


- Ju argare Hulken blir desto starkare blir han, säger Boris Johnson till tidningen.

Seriefiguren Hulken är egentligen den beskedliga vetenskapsmannen Bruce Banner som när han blir arg förvandlas till ett stort argt grönt monster.

- Banner kan vara handfängslad men när han provoceras bryter han sig lös. Hulken lyckas alltid fly oavsett hur hårt bunden han tycks vara – och så är det också för vårt land. Vi kommer att ta loss den 31 oktober och vi ska få det här gjort, säger Johnson i intervjun.

På måndag träffar Johnson EU-kommissionens ordförande Jean-Claude Juncker över en arbetslunch. De ska diskutera Brexit över en meny bestående av sniglar, lax och ost, skriver Mail on Sunday.

Fakta: Kampen om brexit
TT
Storbritannien folkomröstade 2016 om sitt medlemskap i EU. Lämna-sidan vann med 52 procent mot 48 procent. Den 29 mars 2017, informerades EU formellt om det brittiska beslutet och förhandlingar inleddes om ett utträdesavtal.

Avtalet blev klart i november 2018 och har godkänts av kvarstannande EU-länders stats- och regeringschefer, samt den dåvarande brittiska regeringen under premiärminister Theresa May. Det brittiska underhuset har dock tre gånger om sagt nej till avtalet, vilket lett till att utträdesdatumet tills vidare skjutits upp till åtminstone den 31 oktober.

May tvingades avgå i somras och har ersatts av Boris Johnson, som utlovat att landet ska lämna EU när förlängningstiden går ut, oavsett om det då finns ett avtal eller inte. En majoritet i parlamentets underhus har dock drivit igenom lagstiftning som kräver en ytterligare förlängning till början av 2020, om inte underhuset dessförinnan godkänner antingen en uppgörelse eller ett utträde utan avtal.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter