dolda ny logga mindre

Trump: Vi är laddade och klara

Trump: Vi är laddade och klara

Pablo Martinez Monsivais/AP/TT USA:s president Donald Trump.
Pablo Martinez Monsivais/AP/TT USA:s president Donald Trump.

USA/Saudiarabien TT-Reuters
Donald Trump trappar upp retoriken efter lördagens attack mot saudiska oljeanläggningar.
"Det finns anledning att tro att vi vet vem som är ansvarig, och vi är laddade och klara i avvaktan på verifiering", skriver han på Twitter.


Donald Trump trappar upp retoriken efter lördagens attack mot saudiska oljeanläggningar.

"Det finns anledning att tro att vi vet vem som är ansvarig, och vi är laddade och klara i avvaktan på verifiering, men vi väntar på att höra från kungadömet om vem de anser vara skyldig till attacken, och på vilka villkor vi ska gå vidare", skriver USA:s president på Twitter.

Trump namnger inte vem han och USA anser ligga bakom attacken, men utrikesminister Mike Pompeo sade på söndagen att Iran ligger bakom angreppet.

Vita husets rådgivare Kellyanne Conway säger till Fox News att Trump är beredd att träffa Irans president Hassan Rohani när FN:s generalförsamling öppnar. Trump själv twittrade under natten, svensk tid, att det är "fake news" att han tänker träffa Rohani villkorslöst.
Irans utrikesdepartement förnekar all inblandning.

- Det här är meningslösa och grundlösa anklagelser och anmärkningar som är obegripliga och poänglösa, säger departementets talesperson Abbas Mosavi och tillägger att anklagelserna bara är ett sätt att rättfärdiga kommande handlingar mot Iran.

Uppgifter har gjort gällande att drönarna kom från irakiskt territorium, dock utan att peka ut ansvarig gruppering. Landets regering förnekade på söndagen all inblandning.

De jemenitiska Huthirebellerna tog på lördagen på sig drönarattacken. De Iranstödda rebellerna strider mot den saudiskledda militärallians som stöder regeringssidan i Jemenkriget.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter