dolda ny logga mindre

Hongkong förbereder sig på fler protester

Hongkong förbereder sig på fler protester

Vincent Thian/AP/TT Protester på Hongkongs internationella flygplats i augusti.
Vincent Thian/AP/TT Protester på Hongkongs internationella flygplats i augusti.

Hongkong TT-Reuters
Nya protester väntas i Hongkong under dagen, och kravallpolisen har intagit sina positioner vid tågstationen på stadens internationella flygplats.

Flygplatsen har varit måltavla för protesterna tidigare då demonstranter har ockuperat ankomsthallarna, blockerat infartsvägar och startat bränder på gatorna.

I ett försök att stävja protesterna har myndigheterna infört tillfälliga restriktioner i tågtrafiken, bland annat måste resenärer ta sig till ett antal specifika stationer för att kunna sig till flygplatsen med tåg. Väl på plats på flygplatsen släpps bara personer med giltiga flygbiljetter in i terminalerna. På nätforum talade aktivister samtidigt om att utsätta flygplatsen för ett "stresstest" genom att störa transporter och ockupera byggnader.

Myndigheterna varnar för att försöka använd falska boardingkort eller falska flygbiljetter för att komma in på flygplatsen, och påminner om att detta är ett brott.

Enligt myndigheterna drabbade polis och demonstranter samman på flera ställen tidigare under dagen, och polisen uppger att flera personer skadats. Polis använde tårgas för att skingra demonstranter som kastade bensinbomber efter att regeringskritiska budskap rivits ned i staden.
Protesterna inleddes i våras för att stoppa ett lagförslag om att tillåta utlämning av misstänkta brottslingar till Fastlandskina.

Demonstrationerna har senare breddats med krav om demokratireformer och lösare tyglar från Peking.

Etiketter: protester hongkong fler

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter