dolda ny logga mindre

Nedlagt slakteri totalförstört i brand

Nedlagt slakteri totalförstört i brand

Johan Nilsson/TT Det brinner i ett nedlagt slakteri i Hultsfred. Arkivbild.
Johan Nilsson/TT Det brinner i ett nedlagt slakteri i Hultsfred. Arkivbild.

Brand TT
En kraftig brand i ett nedlagt slakteri i Hultsfred, som bröt ut på måndagskvällen, har minskat i intensitet. Men det brinner fortfarande och brandkåren räknar att vara kvar på platsen på tisdagsmorgonen, uppger räddningstjänsten.

Byggnaden är totalförstörd och har inte gått att rädda.

- Hela fastigheten är totalskadad. Men det finns ingen spridningsrisk, säger Ulf Bowein vid räddningstjänsten i Hultsfred till TT.

Rökutvecklingen som till en början var mycket kraftig har minskat i intensitet, men det VMA (viktigt meddelande till allmänheten) som tidigt utfärdades gällde ännu sent på måndagskvällen. Räddningsledaren uppmanar alla som befinner sig i området att gå inomhus och att hålla fönster, dörrar och ventilation stängda.

Ingen person har skadats enligt räddningstjänsten.

Nyhetsarkiv

Senaste nyheter